Προϊόντα

MENU

Σώσαμε μια εταιρεία μηχανικών 500 000 CZK

Οι μαγνητικοί διαχωριστές είναι συσκευές που χρησιμοποιούν μαγνητικό πεδίο για την απομάκρυνση μαγνητικών ακαθαρσιών από διάφορα υλικά. Αυτοί οι διαχωριστές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην απομάκρυνση ανεπιθύμητων σωματιδίων, όχι μόνο από ουσίες όπως το ψυκτικό υγρό, αλλά και από μια ποικιλία ειδικών υλικών, όπως η σοκολάτα και το αλεύρι.

Στην καρδιά κάθε διαχωριστή πάλλεται συνήθως ένας μαγνήτης νεοδυμίου, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους μαγνήτες που διατίθενται στην αγορά. Ωστόσο, μπορούμε επίσης να βρούμε διαχωριστές με μαγνήτες φερρίτη ή SmCo στο κέντρο. Αυτά τα καινοτόμα εργαλεία βρίσκουν εφαρμογές σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, τη βιομηχανία χαρτιού, την ανακύκλωση, την εξόρυξη ορυκτών, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη φαρμακευτική και τη χημική βιομηχανία και σε πολλούς άλλους τομείς όπου παίζουν απαραίτητο ρόλο.

Εξοικονομήσαμε σε μια τεχνική εταιρεία 500.000 CZK ετησίως

Φανταστείτε μια εταιρεία κατασκευής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, όπου η κατασκευή ακριβείας είναι το κλειδί. Παλαιότερα, η εταιρεία ξόδευε σημαντικό χρηματικό ποσό για νέα εργαλεία και κοπτικές ακμές για εργαλειομηχανές, λόγω της φθοράς που προκαλούσαν τα μικροσωματίδια μετάλλων στο γαλάκτωμα. Αυτά τα μικροσωματίδια μπορούν να υποβαθμίσουν τις λεπίδες των εργαλείων και να οδηγήσουν σε ταχεία φθορά.

Με την εγκατάσταση μαγνητικών διαχωριστών, η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Οι μαγνητικοί διαχωριστές απομακρύνουν αποτελεσματικά τους μεταλλικούς ρύπους από τα γαλακτώματα εργασίας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των εργαλειομηχανών. Ως αποτέλεσμα, το ετήσιο κόστος μειώθηκε, εξοικονομώντας τελικά πάνω από 500.000 CZK ετησίως.

Ποια είναι η κατανομή των μαγνητικών διαχωριστών;

Η διαίρεση των μαγνητικών διαχωριστών βασίζεται στη φύση του υλικού που διέρχεται από τον διαχωριστή και το οποίο στη συνέχεια καθαρίζεται. Μπορούν να χωριστούν σε διαχωριστές για χύδην υλικά ή μείγματα και σε διαχωριστές για υγρά και ημίρρευστα. Τα χύδην υλικά μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, αλεύρι, ζάχαρη ή σιτηρά. Από την άλλη πλευρά, στην κατηγορία των υγρών και των ημίρρευστων περιλαμβάνουμε, για παράδειγμα, τη σοκολάτα, το κέτσαπ ή τα ψυκτικά γαλακτώματα.

Μια άλλη πτυχή για την κατηγοριοποίηση των διαχωριστών είναι ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού των διαχωριστών. Είναι πάντα απαραίτητο να καθαρίζονται οι μαγνήτες από τα παγιδευμένα μεταλλικά σωματίδια και είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αυτό τακτικά. Οι εργασίες αυτές μπορούν να γίνουν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο διαχωριστή.

Η χρήση μαγνητικών διαχωριστών έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, εξασφαλίζουν την καθαρότητα των προϊόντων, η οποία είναι καθοριστική για την τήρηση των νομικών προτύπων, ενώ παράλληλα προστατεύουν τον καταναλωτή. Στον τομέα της μηχανικής, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται επίσης για τον καθαρισμό υγρών κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Επιτρέπουν στις εταιρείες να μειώσουν το κόστος εξυπηρέτησης, επειδή τα καθαρά υγρά είναι πιο φιλικά προς την τεχνολογία παραγωγής.

Στον κόσμο της μηχανολογίας και της βιομηχανικής παραγωγής, χιλιάδες κορώνες σπαταλούνται κάθε χρόνο σε ανταλλακτικά, σέρβις και νέα εργαλεία εξαιτίας ενός μικρού πράγματος - σωματιδίων μετάλλων και βρωμιάς στα γαλακτώματα εργασίας. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση που μπορεί να αυξήσει δραματικά την κερδοφορία: ο μαγνητικός διαχωριστής.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram